Ericksoniaanse hypnose I

In deze tweedaagse workshop maak je kennis met Ericksoniaanse hypnose. Deze manier van werken is gebaseerd op het werk van de Amerikaanse psychiater Milton Erickson. Hij wordt algemeen gezien als de grondlegger van de moderne hypnotherapie en heeft de kijk op hypnose, hypnotherapie en het onbewuste voorgoed veranderd. 

Erickson ontwikkelde een methode om direct met het onbewuste van een cliënt te werken. Hij wist dat de taal van het onbewuste verbeelding is, dus gebruikte hij verhalen, metaforen, anekdotes, grappen en raadsels in zijn therapeutisch werk. Deze werken als gecodeerde berichten voor het onbewuste. Erickson: "Het onbewuste is in staat om de betekenis van de code te kraken zelfs als het bewuste dat niet kan; juist als het bewustzijn het niet kan".

 

Wat je leert

We bespreken natuurlijk de Invloed van Milton Erickson op moderne hypnotherapie, niet alleen qua taalpatronen en interventies maar juist zijn manier van denken, creativiteit en zijn kijk op het onbewuste. We kijken naar de verschillen tussen directe en indirecte hypnose, naar hoe je trance eliciteert in plaats van induceert; hoe maak je als gebruik van alles wat er is en wat is de meerwaarde daarvan?

Natuurlijk gaan we uitgebreid aan de slag met Ericksoniaanse taalpatronen en leer je zowel eenvoudige als ook meer geavanceerde taalpatronen die je mogelijkheden als therapeut of coach enorm vergroten. Daarnaast leer je ook een aantal zeer bekende inducties die door Erickson zijn ontwikkeld zoals de Handshake inductie, de My Friend John inductie en werken we met trance fenomenen zoals arm catalepsie en hoe je dit therapeutisch kunt inzetten.
  

De docent

Erik Willems is gecertificeerd hypnotherapeut en NLP trainer en heeft een eigen praktijk in Amsterdam. Naast zijn opleiding bij academie Hypnos heeft hij verschillende trainingen gevolgd in Amerika, Engeland en Duitsland. Hij is opgeleid door onder andere Stephen Brooks (Ericksoniaanse hypnotherapie),  Jeffrey Zeig (Ericksoniaanse hypnotherapie), Igor Ledochowski (conversationele hypnose) Richard Bandler (NLP), John Overdurf (conversationele hypnose) en David Shephard (Time Line Therapy). 

 

Praktische informatie 

  • Data: 20 en 21 april 2022
  • Bijscholingspunten NBVH: 6 per dag
  • Kosten: € 294,00 (dit is inclusief syllabus, koffie en thee)
  • Plaats: Academie  Hypnos
  • Aanmelden via het contactformulier

Deze workshop kan vervolgd worden door de workshop Ericksoniaanse hypnotherapie II, voor meer informatie hierover, klik je hier.