In deze tweedaagse workshop maak je kennis met Ericksoniaanse hypnose. De Amerikaanse psychiater Milton Erickson ontwikkelde een methode om direct met het onbewuste van een cliënt te werken. Hij wist dat de taal van het onbewuste verbeelding is, dus gebruikte hij verhalen, metaforen, anekdotes, grappen en raadsels in zijn therapeutisch werk. Deze werken als gecodeerde berichten voor het onbewuste. Erickson: "Het onbewuste is in staat om de betekenis van de code te kraken zelfs als het bewuste dat niet kan; juist als het bewustzijn het niet kan".

 

We bespreken natuurlijk de Invloed van Milton Erickson op moderne hypnotherapie, niet alleen qua taalpatronen en interventies maar vooral zijn manier van denken, creativiteit en zijn kijk op het onbewuste. We kijken naar de verschillen tussen directe en indirecte hypnose, naar hoe je trance eliciteert in plaats van induceert; dus kan je als therapeut alles gebruiken wat zich aandient in een sessie.  

Natuurlijk gaan we uitgebreid aan de slag met Ericksoniaanse taalpatronen en leer je zowel eenvoudige als ook meer geavanceerde taalpatronen die je creativiteit en mogelijkheden enorm vergroten. Daarnaast leer je ook een aantal zeer bekende inducties die door Erickson zijn ontwikkeld zoals

  • de Handshake inductie
  • My Friend John inductie 
  • Therapeutisch werken met arm catalepsie

 

De docent

Erik Willems is gecertificeerd hypnotherapeut en NLP trainer en heeft een eigen praktijk in Amsterdam. Naast zijn opleiding bij academie Hypnos heeft hij verschillende trainingen gevolgd in Amerika, Engeland en Duitsland bij onder andere Stephen Brooks (Ericksoniaanse hypnotherapie),  Jeffrey Zeig (Ericksoniaanse hypnotherapie), Igor Ledochowski (conversationele hypnose) Richard Bandler (NLP), John Overdurf (conversationele hypnose) en David Shephard (Time Line Therapy). 


Praktische informatie 

  • Data: 24 & 29 januari 2025
  • Bijscholingspunten NBVH: 6 per dag
  • Kosten: € 294,00 (dit is inclusief syllabus, koffie en thee)
  • Plaats: Academie  Hypnos
  • Aanmelden via academie Hypnos of via het contactformulier