Workshop Bijzondere Inducties


Toen ik bezig was met mijn opleiding tot hypnotherapeut merkte ik dat er heel weinig diversiteit zat in de verschillende trance-inducties die we leerden.  Eigenlijk was er maar een manier, namelijk een progressieve relaxatie inductie, waarbij je de client via het lichaam en een visualisatie steeds dieper liet ontspannen en zo in trance bracht. Ik vond dat nogal weinig en daarom heb ik deze workshop ontwikkeld. 

In  de opleidingen en trainingen die ik in het buitenland had gedaan was dat namelijk heel anders. Daar had ik heel veel verschillende inducties geleerd. Ik heb in de loop van de jaren trainingen gevolgd bij onder andere Jeffrey Zeig (voorzitter van de Milton Erickson foundation), Igor Ledochowski (conversationele hypnose), Richard Bandler (NLP) en John Overdurf (conversationele hypnose). En ik heb een training Street hypnosis gedaan in Las Vegas bij Don Spencer, waar ik zogenoemde shock inducties leerde. Hier leerde ik onder andere hoe snelle inducties werken en hoe je shock inducties gebruikt in de praktijk. 
  

"Veel geleerd! Voor herhaling vatbaar"

Wat ga je leren?

De toenemende belangstelling onder hypnotherapeuten voor snelle(re) inducties is niet voor niets, ze vergroten je mogelijkheden, je creativiteit en stellen je als therapeut in staat om cliënten in een korte tijd in een diepe trance te begeleiden.Natuurlijk ga je de allerbekendste inductie leren: de Handshake Interrupt, deze is oorspronkelijk bedacht door Milton Erickson en daarna verder ontwikkeld door Richard Bandler. Daarnaast leer je een shock inductie, waarbij je iemand in een heel korte tijd in trance kan begeleiden en de My Friend John techniek van Erickson.

Ook gaan we werken met arm catalepsie en hoe je die conversationeel kan gebruiken als trance inductie én therapeutisch, als ingang voor verandering. De tweede dag staat voor een groot gedeelte in het teken van de Elman inductie, waarover ik een aantal jaar geleden een artikel schreef in het vakblad van de NBVH. Met de Elman inductie kan je de cliënt in een korte tijd in een zeer diepe trance (somnambulisme) begeleiden.

 

De Trainer

Ik werk als docent bij academie Hypnose waar ik diverse workshops verzorg, waaronder Ericksoniaanse hypnose en Werken met verslavingen. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut en NLP trainer en heb een eigen praktijk in Amsterdam. Naast mijn werk als hypnotherapeut werk ik als groepscounsellor in de verslavingszorg en vanuit mijn theaterachtergrond werk ik een dag in de week als docent op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en geef les aan studenten Jazz zang. 

"Wat een fijne training vond ik het afgelopen vrijdag en zaterdag!
Precies geleerd waar ik voor kwam
en deze week geniet ik ervan het in praktijk te brengen."

 

Praktische informatie 

  • Data: nog niet gepland 
  • Tijd: 10.00 - 17.00 uur
  • Bijscholingspunten NBVH: 12 (6 per dag)
  • Kosten: €370,00
  • Plaats: Academie Hypnos
  • Na afloop ontvang je een certificaat van deelname
  • Aanmelden: via contactformulier
  • Je ontvangt een syllabus en koffie en thee zijn inbegrepen

 

"Zeer verhelderend en fijn dat we zoveel geoefend hebben
en de voorbeeldsessies waren ook erg goed.
Erik heeft een open en fijne manier van lesgeven."