Workshop - Bijzondere inducties

 

Er is een toenemende belangstelling onder hypnotherapeuten voor snelle(re) inducties. Dat is niet voor niets, want ze vergroten je mogelijkheden en stellen je als therapeut in staat om je cliënten in een korte tijd in een diepe trance te begeleiden.
  

Er zijn heel veel verschillende snelle inducties, de allerbekendste is waarschijnlijk de Handshake Interrupt, welke is ontwikkeld door Milton Erickson en daarna doorontwikkeld door Richard Bandler. Naast de handshake interrupt kijken we ook naar hoe je als therapeut shock-inducties kunt gebruiken in je praktijk. We zullen daarnaast ook aan de slag gaan met verschillende deep trance fenomenen waaronder arm catalepsie en amnesie. De tweede dag staat voor een groot gedeelte in het teken van de Elman inductie, waarover ik een aantal jaar geleden een artikel schreef in de Teth (vakblad voor hypnotherapeuten). Met de Elman inductie kun je je cliënt in een korte tijd in een zeer diepe trance (somnambulisme) begeleiden.

 

De Trainer

Ik werk als docent bij academie Hypnose waar ik diverse bijscholingsworkshops verzorg, waaronder Ericksoniaanse hypnose en Werken met verslavingen. Naast mijn opleiding bij academie Hypnos heb ik verschillende andere opleidingen en trainingen gevolgd, waaronder bij Stephen Brooks (Ericksoniaanse hypnotherapie),  Jeffrey Zeig (Ericksoniaanse hypnotherapie), Igor Ledochowski (conversationele hypnose) Richard Bandler (NLP), John Overdurf (conversationele hypnose) en David Shephard (Time Line Therapy). Daarnaast heb ik Street hypnosis training gedaan in Las Vegas bij Don Spencer. Hier leerde ik onder andere hoe snelle inducties werken en hoe je shock inducties gebruikt in de praktijk. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut en internationaal gecertificeerd NLP trainer en hebe een eigen praktijk in Amsterdam.

 

Praktische informatie 

  • Data: 7 en 8 december 2022
  • Tijd: 10.00 - 17.00 uur
  • Bijscholingspunten NBVH: 6 per dag
  • Kosten: €294,-
  • Plaats: Academie Hypnos 
  • Na afloop ontvang je een certificaat van deelname
  • Aanmelden: via contactformulier
  • Je ontvangt een syllabus en koffie en thee zijn inbegrepen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties deelnemers: 

 

"Zeer goed! Voor herhaling vatbaar."

 

 

"Wat een fijne training vond ik het afgelopen vrijdag en zaterdag! Precies
geleerd waar ik voor kwam en deze week geniet ik ervan het in praktijk te brengen."

 

 

"Zeer verhelderend en fijn dat we zoveel geoefend hebben
en de voorbeeldsessies waren ook erg goed.
Erik heeft een open en fijne manier van lesgeven."