Hoe ziet een sessie eruit?

Wat kun je verwachten tijdens een sessie hypnotherapie en psychosociale therapie?

Therapie kan soms onrealistische verwachtingen wekken, waarbij sommige mensen misschien denken dat ze slechts kort over hun problemen hoeven te praten, in een diepe trance te raken, en na een uur 'ontwaken' om te ontdekken dat al hun problemen als sneeuw voor de zon zijn verdwenen. Hoewel dit natuurlijk prachtig zou zijn, is therapie helaas niet zo eenvoudig. Therapie gaat namelijk over verandering, het veranderen van gedrag, gedachten of gevoelens. Dat vraagt aandacht en zorgvuldigheid. 


Hoe een sessie echt verloopt

Een sessie hypnotherapie en psychosociale therapie verschilt van het stereotype beeld. Hoewel we oefeningen kunnen doen waarbij je je ogen sluit en werkt met therapeutische trance, gaat het dieper dan dat. Hypnoterapeutische oefeningen die gebruikt worden zijn onder anderen:

Regressie: Met regressietherapie gaan we terug naar momenten in je leven om onverwerkte pijn en emoties op een constructieve manier aan te pakken.

Innerlijk Kindwerk: Deze methode helpt je contact te maken met je innerlijke kind en onverwerkte emoties uit je jeugd te begrijpen en te helen.

Werken met Delen: Door te werken met verschillende delen van je persoonlijkheid, zoals de innerlijke criticus of perfectionist, kun je conflicten begrijpen en verandering stimuleren.


Niet alleen hypnotherapie

Als psychosociaal therapeut doe ik jaarlijks bijscholing, zo blijf ik up-to-date en verdiep en verbreed mijn kennis  en kunde. Ik gebruik dus ook andere therapeutische methoden zoals oplossingsgerichte therapie, Internal Family Systems (IFS), EMDR en ACT.  Als psychosociaal therapeut heb ik een holistische visie op de mens en gebruik methoden die hierbij aansluiten. 


Mocht je nog vragen hebben, schroom dan niet om contact op te nemen via het contactformulier