Bijzondere Inducties

Er is een toenemende belangstelling onder hypnotherapeuten voor snelle(re) inducties. Dat is niet voor niets, want ze vergroten je mogelijkheiden en stellen je als therapeut in staat om je cliënten in een korte tijd in een diepe trance te begeleiden.
 

"Zeer goed! Voor herhaling vatbaar."
 

Er zijn heel veel verschillende snelle inducties, de allerbekendste is waarschijnlijk de Handshake Interrupt, welke is ontwikkeld door Milton Erickson en daarna doorontwikkeld door Richard Bandler. Naast de handshake interrupt kijken we ook naar hoe je als therapeut shock-inducties kunt gebruiken in je praktijk. We zullen daarnaast ook aan de slag gaan met verschillende deep trance fenomenen waaronder arm catalepsie en amnesie. De tweede dag staat voor een groot gedeelte in het teken van de Elman inductie, waarover ik een aantal jaar geleden een artikel schreef in de Teth (vakblad voor hypnotherapeuten). Met de Elman inductie kun je je cliënt in een korte tijd in een zeer diepe trance (somnambulisme) begeleiden.


"Wat een fijne training vond ik het afgelopen vrijdag en zaterdag! Precies
geleerd waar ik voor kwam en deze week geniet ik
ervan het in praktijk te brengen."

De Trainer

NLP Trainer en hypnotherapeut Erik Willems heeft naast zijn opleiding bij academie Hypnos verschillende andere opleidingen en trainingen gevolgd, waaronder Street Hypnosis bij Don Spencer in Las Vegas. Hier leerde hij onder andere hoe snelle inducties werken en hoe je shock inducties gebruikt. Erik is gecertificeerd hypnotherapeut en NLP trainer en heeft een eigen praktijk in Amsterdam.

Hij is opgeleid door onder andere Stephen Brooks (Ericksoniaanse hypnotherapie),  Jeffrey Zeig (Ericksoniaanse hypnotherapie), Igor Ledochowski (conversationele hypnose) Richard Bandler (NLP), John Overdurf (conversationele hypnose) en David Shephard (Time Line Therapy).

Naast zijn werk als therapeut en docent is hij theaterregisseur en schrijver en heeft hij voorstellingen gemaakt bij onder andere Toneelgroep Amsterdam, het Noord Nederlands Toneel, de Parade en Festival de Boulevard.


"Zeer verhelderend en fijn dat we zoveel geoefend hebben
en de voorbeeldsessies waren ook erg goed.
Erik heeft een open en fijne manier van lesgeven."

 

Praktische informatie 

  • Data: 16 en 24 juni 2021
  • Tijd: 10.00 - 17.00 uur
  • Bijscholingspunten NBVH: 6 per dag
  • Kosten: €294,-
  • Plaats: Academie Hypnos (Bussum)
  • Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.
  • Aanmelden: via aanmeldformulier
  • Je ontvangt een syllabus en koffie en thee zijn inbegrepen

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op hypnotherapie gebied.

Vul uw e-mailadres in