Stoppen met roken

Wanneer je wil stoppen met roken kan hypnotherapie je hierbij helpen. Bij hypnotherapie wordt hypnose ingezet als middel om te stoppen met de rookverslaving. Hypnose is zeer effectief bij het stoppen met roken omdat het je helpt de verandering in je onbewuste te maken; de plaats waar je emoties en ook je gewoontes zitten.

 

Wanneer je zeker weet dat je wilt stoppen met roken, is hypnose een zeer doeltreffend hulpmiddel om je te helpen om definitief te stoppen met de rookverslaving. Hypnose helpt bij het versterken van motivatie en het vertrouwen en het helpt ontwenningsverschijnselen sterk te verminderen. Roken is zowel een lichamelijke als geestelijke verslaving en na uiterlijk een week is het lichaam niet meer verslaafd aan roken en zijn er geen ontwenningsverschijnselen meer. Maar het belangrijkste bij het stoppen met roken is het mentale gedeelte. De meeste stop- pogingen gaan mis door de mentale afhankelijkheid. Hypnotherapie is bijzonder effectief bij het aanpakken van deze mentale afhankelijkheid.

 

De Hypno2 methode

Het stoppen met roken programma staat bekend als de Hypno2 methode en bestaat uit een combinatie van effectieve behandelmethodes uit de reguliere geestelijke gezondheidszorg aangevuld met verandertechnieken waaronder hypnose. Het programma ondersteund je om uit je rookverslaving te stappen en dat is iets heel anders als stoppen met roken. De Hypno2 methode is de afgelopen 10 jaar ontwikkeld door twee collega-therapeuten  en heeft inmiddels duizenden mensen geholpen om te stoppen met hun rookverslaving. Momenteel bedraagt het slagingspercentage 7 op 10 (minimaal een half jaar rookvrij). De tweede sessie bestaat uit een hypnotherapie-behandeling.
 

Misverstanden over hypnose

Ondanks dat hypnose zeer effectief is bij het stoppen met roken vinden sommige mensen hypnose nog steeds vreemd. Vaak bestaat de indruk dat iemand in hypnose de controle over zichzelf kwijtraakt. Dat beeld is te wijten aan hypnose zoals dat op TV en in theatershow wordt gebruikt. De waarheid is dat je in hypnose juist veel meer controle over je gedachten en gevoel hebt en dat het een serieuze methode in de psychotherapie is. Van verlies van de eigen wil is geen sprake en je behoudt de hele tijd volledig de controle. Uitgevoerd door een deskundige therapeut is hypnose niet alleen een zeer effectieve, maar ook een zeer  veilige manier om voorgoed te stoppen met roken. Als je hier klikt kan je de meestgestelde vragen over hypnose lezen.
 

"Het gaat goed met mij en ik rook nog steeds niet.
Sinds de nacht van 30 op 31 september,
toen ik m'n shag door de plee spoelde,

heb ik niet meer gerookt.
Je hebt geen idee wat dat betekent."

Frank v D.

 

Kosten en werkwijze

De hypno2 methode bestaat uit 2 sessies, de eerste sessie duurt maximaal twee uur en en de tweede sessie maximaal anderhalf uur. Beide sessies worden van tevoren ingepland en de tweede sessie volgt en week na de eerste sessie. Tussen de twee sessies door krijg je huiswerk en na de laatste sessie ontvang je een mp3 met een zelfhypnose opname die je de weken daarna beluistert. Vervolgens is er na drie weken telefonische contact om te kijken hoe het gaat. Soms is er nog een derde sessie nodig.

Per sessie zijn de kosten 150,-.  is. De prijs van de Hypno2 methode wijkt af van andere behandelingen. Je ontvangt een factuur per mail na het consult. Hypnotherapie wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed uit de aanvullende verzekering. Hoeveel per sessie wordt vergoed verschilt per verzekeraar, raadpleeg daarvoor uw verzekeringspolis.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op hypnotherapie gebied.

Vul uw e-mailadres in