Stoppen met roken

Wanneer je wil stoppen met roken kan hypnotherapie je hierbij helpen. Bij hypnotherapie wordt hypnose ingezet om te stoppen met roken. Hypnose is zeer effectief bij het stoppen met roken omdat het je helpt de verandering in je onbewuste te maken; de plaats waar je emoties en ook je gewoontes zitten.

 

Wanneer je zeker weet dat je wilt stoppen met roken, is hypnose een zeer doeltreffend hulpmiddel om je te helpen om definitief te stoppen. Hypnose helpt bij het versterken van motivatie en het tegengaan van ontwenningsverschijnselen. Roken is zowel een lichamelijk als geestelijk verslaving. Na uiterlijk drie weken is je lichaam niet meer verslaafd aan roken. Het belangrijkste bij het stoppen met roken is echter het mentale gedeelte. De meeste stop- pogingen gaan mis door de mentale afhankelijkheid. Hypnotherapie is bijzonder effectief bij het aanpakken van deze mentale afhankelijkheid.

 

Misverstanden over hypnose

Ondanks dat hypnose zeer effectief is bij het stoppen met roken vinden sommige mensen hypnose nog steeds vreemd. Vaak bestaat de indruk dat iemand in hypnose de controle over zichzelf kwijtraakt. Dat beeld is te wijten aan hypnose zoals dat op TV en in theatershow wordt gebruikt. De waarheid is dat je in hypnose juist veel meer controle over je gedachten en gevoel hebt en dat het een serieuze methode in de psychotherapie is. Van verlies van de eigen wil is geen sprake en je behoudt de hele tijd volledig de controle. Uitgevoerd door een deskundige therapeut is hypnose niet alleen een zeer effectieve, maar ook een zeer  veilige manier om voorgoed te stoppen met roken.

 

Het stoppen met roken programma

Ons stoppen met roken programma bestaat uit een aantal sessies (meestal zo'n 4 tot 6 sessies) waarin zowel hypnotherapie, NLP als EMDR wordt gebruikt. Centraal staat de vraag "Waar wil je naartoe, wat is je doel?" Hypnotherapie is oplossingsgericht en praktisch. We zoeken naar de triggers van het rookgedrag en daar gaan we mee aan de slag, zodat de drang om te roken vanzelf verminderd. Vaak merken mensen al heel snel een verandering in hun rookgedrag. Tussen de sessies krijg je kleine opdrachten mee naar huis waar je mee aan de slag gaat, deze helpen je om te bouwen naar het moment van stoppen. Wanneer jij weet dat je wil stoppen, bel je voor een vrijblijvend gesprek.

 

"Het gaat goed met mij en ik rook nog steeds niet.
Sinds de nacht van 30 op 31 september,
toen ik m'n shag door de plee spoelde,

heb ik niet meer gerookt.
Je hebt geen idee wat dat betekent."

Frank v D.


"Mijn verwachtingen zijn overtroffen..."
Lees verder

 

 

 


Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op hypnotherapie gebied.

Vul uw e-mailadres in