Allergie behandeling

Een van de manieren om zinvol allergieen te behandelen is hypnotherapie. Met behulp van hypnotherapie kun je niet alleen werken aan het stopzetten van het lichamelijk proces, maar ook eventuele psychische achtergronden opsporen en onklaar maken.

 

Wat is een allergie?

Een allergie is een overdreven reactie van het immuunsysteem op een allergeen; een stof van buitenaf die bij iemand een allergische reactie oproept. Allergenen zijn voor andere mensen vaak volstrekt ongevaarlijke stoffen zoals honden, katten, pollen of noten. Als iemand allergisch is herkent het immuunsysteem deze ongevaarlijke stoffen niet als zodanig en reageert hier juist overspannen op.

Immunoloog Michael Levi ziet een allergie als een soort fobie van het immuunsysteem. Het lichaam reageert overspannen op een ongevaarelijke stof door antistoffen aan te maken. Deze antistoffen zorgen voor de allergische reactie zoals jeuk, tranende ogen, benauwdheid en huiduitslag. De jeuk, brandende ogen of uitslag komt dus niet door het allergeen, maar is een reactie van de antistoffen van het lichaam zelf.

 

Hypnotherapie en allergieën

Voor sommige mensen klinkt het zeer onwaarschijnlijk dat hypnotherapie iets zou kunnen doen aan een lichamelijke reactie als een allergie. Dat hypnotherapie werkt bij psychische problemen dat willen ze nog wel geloven, maar een allergie?

Japanse onderzoekers (Ikemi, et al., 1962) ontdekten de gevoeligheid van allergie voor suggesties. Alleen al de suggestie dat een allergeen onschadelijk is, is voldoende om een allergische reactie af te remmen. Overigens ontdekten ze ook het tegenovergestelde, dat een onschadelijke substantie door het geven van suggesties genoeg is om een allergische reactie uit te lokken.

De Vlaamse NLP trainer Paul Liekens heeft in 1999 voor de Vlaamse televisie negen mensen behandeld met enkelvoudige allergieen. Acht waren daarna van hun klachten af.

 

Herprogrammeren van immuunsysteem

Bij de allergie behandeling richt de hypnotherapeut zich op het herprogrammeren van het immuunsysteem. Als de oorspronkelijke 'vergissing' in het afweersysteem is rechtgezet, blijft de allergische reactie uit. Door dit herprogrammeren wordt de impuls van buiten losgekoppeld van de reactie binnen.

Hypnoworks werkt met een combinatie van hypnose en NLP. Na de eerste sessie krijg je een zelfhypnose oefening mee die je twee weken lang iedere dag doet. Na twee weken hebben we dan opnieuw contact over hoe het gaat.

 

Een aantal reacties van clienten:

"Ik zou nog laten horen hoe het is gegaan na de sessie bij jou. Twee weken geleden gaan wandelen met de honden in het bos en het was heerlijk!!! Geen gesnotter, brandende ogen of wat dan ook. Dankjewel!!"

Chantal (hooikoorts)

 

"We hebben afgelopen weekend onze allergie kat bezocht. (die woont al een poosje bij mijn ouders) Ik heb er bijna 2 uur bij gezeten en eigenlijk geen last gehad. Super dus!"

Herman (kattenallergie)

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op hypnotherapie gebied.

Vul uw e-mailadres in