Artikelen

Het gebruiken van je brein

Verstuurd op 23 november 2010

Mocht u onverhoopt de nieuwsbrief niet in de juiste opmaak ontvangen of kunnen lezen, klik hier voor de online versie.
Het gewicht van ons brein (gemiddeld 1350 gram) kan sterk verschillen maar dit heeft geen invloed op intelligentie. Waar het op aankomt is het maken van verbindingen tussen de neuronen (hersencellen). Door onze hersenen te prikkelen stimuleren we de groei, maken we meer verbindingen en wordt de kwaliteit van de verbindingen beter.


Onderzoekers schatten dat we zo'n 100 miljard zenuwcellen hebben en dat iedere zenuwcel verbindingen kan maken met vijftig duizend andere zenuwcellen. Dat betekent dat ieder normaal mens meer verbindingen kan maken dan dat er atomen in het heelal zijn! Ja, laat dat maar even rustig tot je doordringen.

Ontspanning

Het is dus van groot belang om goed voor je hersenen te zorgen. Een van de beste dingen die je dan voor je hersenen kan doen is om goed te leren ontspannen. Bij spanning blokkeren namelijk hele delen in je hersenen en is met name de samenwerking tussen de linker en rechterhersenhelft niet optimaal. 

1 op de 8 werknemers in Nederland heeft last van Burn Out. Er is berekend dat een bedrijf ongeveer 25% van de brutowinst uitgeeft aan medische kosten. Hiervan wordt de helft veroorzaakt door een ongezonde leefstijl en het verkeerd omgaan met stress. Wanneer we ontspannen, zijn we beter opgewassen tegen negatieve stress.


Creativiteit

Mede doordat we meer hersencapaciteit tot onze beschikking hebben zijn we ook creatiever als we ontspannen zijn. De beste ideeën komen als je ontspannen bent. Daarom is dagdromen ook erg gezond. Toch zijn er veel mensen waarbij de gedachten maar door blijven malen of een gevoel van stress maar niet weg wil. 


NLP heeft zeer effectieve methode om negatieve gedachten te stoppen en om een negatief stress gevoel snel te veranderen naar een ontspannen
gevoel. Dit komt omdat NLP werkt met het onbewuste en de veranderingen plaats vinden in het onbewustzijn. NLP heeft een aantal zeer krachtige technieken ontwikkeld om beter om te gaan met negatieve gevoelens en negatieve gedachten. Dit zijn dan ook dingen die je jezelf niet mag ontzeggen als je je brein serieus neemt. 


 


 

Overzicht alle nieuwsbrieven

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op hypnotherapie gebied.

Vul uw e-mailadres in