Vorm is inhoud - Artikel over hypnotherapie

Wat heeft Harry Potter te maken met hypnotherapie? En hoe kan Monthy Python helpen bij het veranderen van negatieve gedachten? Nieuwschierig? Lees dan even verder.

Waarom gaan mensen naar een therapeut? Omdat ze problemen hebben en daar hulp bij willen. Iemand loopt vast in zijn leven en het lukt hem niet om er zelf uit te komen, daarom zoekt iemand hulp bij een therapeut. Wij denken vaak dat onze problemen komen door dingen buiten ons; andere mensen, dingen die ons overkomen, werk, de maatschappij, etc. Het nadeel daarvan is dat, als dat zo is, dat je er nooit iets aan kan doen. Tenminste, je kan de anderen en de maatschappij wel veranderen en als dat lukt is dat prima, maar de meest van ons kunnen de anderen niet veranderen. 

 

Maar wat als de problemen die we hebben helemaal niet komen door 'de anderen'? Wat als het vooral gaat over hoe we de dingen interpreteren? Dat onze interpretatie vooral iets over onszelf zegt? Hoe dit werkt en hoe hypnotherapie hier tegenaan kijkt, daar gaat dit artikel over. Het hele artikel lees je hier.

 

 

Nieuwsarchief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op hypnotherapie gebied.

Vul uw e-mailadres in