Ericksoniaanse hypnose I

In deze tweedaagse workshop maak je kennis met Ericksoniaanse hypnose, deze vorm van hypnose is gebaseerd op het werk van de Amerikaanse psychiater Milton Erickson. Hij wordt gezien als de grondlegger van de moderne hypnotherapie en heeft de kijk op het onbewuste voorgoed veranderd. 
 

"Heel veel geleerd en in een heel ontspannen sfeer."
 

Erickson ontwikkelde een methode om direct met het onbewuste van een cliënt te werken. Hij wist dat de taal van het onbewuste verbeelding is, dus gebruikte hij verhalen, metaforen, anekdotes, grappen en raadsels in zijn therapeutisch werk. Deze werken als gecodeerde berichten voor het onbewuste. Erickson: "Het onbewuste is in staat om de betekenis van de code te kraken zelfs als het bewuste dat niet kan; juist als het bewustzijn het niet kan".

 

Wat je leert

We bespreken natuurlijk de Invloed van Milton Erickson op moderne hypnotherapie, niet alleen qua taalpatronen en interventies maar juist zijn manier van denken over de rol en mogelijkheden van het onbewuste. We gaan het hebben over de verschillen tussen directe en indirecte hypnose en hoe je trance eliciteert in plaats van induceert; hoe maak je als gebruik van alles wat er is en wat is de meerwaarde daarvan?

Natuurlijk gaan we uitgebreid aan de slag met Ericksoniaanse taalpatronen en leer je zowel eenvoudige als ook meer geavanceerde taalpatronen die je mogelijkheden als therapeut of coach enorm vergroten. Daarnaast leer je ook een aantal zeer bekende inducties die door Erickson zijn ontwikkeld zoals de Handshake inductie, de My Friend John inductie en werken we met trance fenomenen zoals arm catalepsie en hoe je dit therapeutisch kunt inzetten.
 

"Ik heb na deze workshop heel veel zin om veel meer te experimenteren en mijn
creativiteit meer te gebruiken. Zeer goede dagen gehad."

 

De docent

Erik Willems is gecertificeerd hypnotherapeut en NLP trainer en heeft een eigen praktijk in Amsterdam. Naast zijn opleiding bij academie Hypnos heeft hij verschillende trainingen gevolgd in Amerika, Engeland en Duitsland. Hij is opgeleid door onder andere Stephen Brooks (Ericksoniaanse hypnotherapie),  Jeffrey Zeig (Ericksoniaanse hypnotherapie), Igor Ledochowski (conversationele hypnose) Richard Bandler (NLP), John Overdurf (conversationele hypnose) en David Shephard (Time Line Therapy).

Naast zijn werk als therapeut en docent is hij theaterregisseur en schrijver en heeft hij voorstellingen gemaakt bij onder andere Toneelgroep Amsterdam, het Noord Nederlands Toneel, de Parade en Festival de Boulevard.

 

Praktische informatie 

  • Data: 6 en 7 december 2019
  • Bijscholingspunten NBVH: 6 per dag
  • Kosten: € 294,00 (dit is inclusief syllabus, koffie en thee)
  • Plaats: Academie  Hypnos
  • Aanmelden via het contactformulier

Deze workshop kan vervolgd worden door de workshop Ericksoniaanse hypnotherapie II, voor meer informatie hierover, klik je hier.
 

"Het was alsof ik een rondleiding kreeg in een deel van mijn eigen huis waar ik vaak
te snel doorheen loop en ik een boekenkast ontdek waar ik weer mooie oude boeken
terugvind en deze nu op een betere plaats in de boekenkast terug kan plaatsen,
maar nu in het zicht en voor handig voor gebruik. Hartelijk dank!"

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op hypnotherapie gebied.

Vul uw e-mailadres in