Het Onbewuste Voeden

De tweedaagse workshop het Onbewuste Voeden gaat over hoe je hypnotherapie kunt inzetten voor het behandelen van (eet)verslaving. In deze workshop leer je verschillende methoden en interventies die erop gericht zijn om zowel de onderliggende oorzaken, als ook de gewoonte zelf aan te pakken. 
 

"Heel veel geleerd en heel toepasbaar in de praktijk."


Iedereen weet dat gezond eten en voldoende beweging noodzakelijk is om een gezond gewicht te krijgen en te houden. Ook weten heel veel mensen dat overgewicht ongezond is en kan leiden tot diabetes, hart en vaatziekten en sommige vormen van kanker. Daarbij voelen mensen met overgewicht zich vaak erg ongelukkig met hun lichaam. Alles bij elkaar opgeteld lijkt het onwaarschijnlijk dat bijna de helft van de Nederlanders te dik is, maar dat is wel het geval.

Voordat mensen met overgewicht bij een hypnotherapeut komen hebben ze vaak al heel veel verschillende diëten geprobeerd. En het mooie is dat ze allemaal werken.  Een tijdje. Want van de mensen die proberen af te vallen met een dieet weegt zo'n 95 procent na een aantal maanden evenveel of zelfs meer dan voor ze begonnen. Dat komt omdat mensen na het dieet weer in hetzelfde patroon vallen als daarvoor, de onderliggende oorzaken worden niet aangepakt met een dieet. Hypnotherapie en NLP zijn juist uitermate geschikt om onderliggende oorzaken aan te pakken.
 

"Top workshop! Gestructureerd, levendig met veel praktijkvoorbeelden. Duidelijk,
gevarieerd en met een goede syllabus."


Wat je gaat leren

Een goede therapeut of coach snapt dat het gedrag (slecht eetpatroon) niet het probleem is, maar eerder een symptoom. Allereerst is het dus van belang om erachter te komen wat de achterliggende oorzaak is van het slechte eetpatroon. Daarnaast is echter ook noodzakelijk om het probleemgedrag zelf aan te pakken. Hiervoor gaan we werken met klassieke hypnotherapeutische interventies, NLP, Time Line Therapy en EFT. In deze workshop leer je verschillende methoden om de achterliggende oorzaak te achterhalen en te elimineren.  Aan de hand van deze methoden kun je een behandelplan opstellen, geen vast protocol waar je cliënt moet inpassen, maar verschillende methoden waaruit je als therapeut kunt kiezen die passen bij de cliënt en diens probleem.


"Fijne, enthouisiasmerende docent. Veel ruimte om te oefenen met de nieuwe
methoden. Heel erg prettig."

De docent

Erik Willems is gecertificeerd hypnotherapeut en NLP trainer en heeft een eigen praktijk in Amsterdam. Naast zijn opleiding bij academie Hypnos heeft hij verschillende trainingen gevolgd in Amerika, Engeland en Duitsland. Hij is opgeleid door onder andere Stephen Brooks (Ericksoniaanse hypnotherapie),  Jeffrey Zeig (Ericksoniaanse hypnotherapie), Igor Ledochowski (conversationele hypnose) Richard Bandler (NLP), John Overdurf (conversationele hypnose) en David Shephard (Time line therapy).

 

Praktische informatie 

  • Data: data volgen binnenkort
  • Kosten: 90 euro per dag (dit is inclusief syllabus, koffie en thee)
  • Plaats: Academie Hypnos (Bussum)
  • Bijscholingspunten NBVH: 6 per dag
  • Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

Als je nog vragen hebt of je wil aanmelden, klik je hier.

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op hypnotherapie gebied.

Vul uw e-mailadres in