Het beste van NLP

Een tweedaagse workshop Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) waarin je de meest briljante en effectieve interventies en technieken van Richard Bandler leert. Bandler is de bedenker van de term Neuro Linguistisch Programmeren en noemde het zijn levenswerk.
 

"Praktisch, toepasbaar en creatief. Docent is kundig (en ook geestig)."
 

NLP is zowel ontstaan vanuit frustratie als nieuwsgierigheid. Richard Bandler en John Grinder concludeerden in de jaren zeventig van de 20e eeuw ze er maar weinig therapieën effectieve en blijvende  veranderingen brachten. Hier namen ze geen genoegen mee en ze gingen op zoek naar methoden die wel werkten. Vanuit deze zoektocht ontwikkelden ze Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Veertig jaar later heeft NLP zich verspreid over de hele wereld, mensen gebruiken het voor persoonlijke ontwikkeling en daarnaast is het van grote waarde voor veel coaches, therapeuten en psychologen in hun praktijk.


Wat ga je leren?

In deze tweedaagse workshop richten we ons op de meest briljante technieken en interventies van Richard Bandler. Samen met John Grinder bedacht hij onder andere het Metamodel en het Miltonmodel, maar hij ontwikkelde zelf onder andere Ankeren, het Swish patroon en de fast phobia cure. Die laatste is wellicht de bekendste NLP techniek, waarmee je een heel korte tijd een fobie kunt weghalen (zie video onder aan pagina). Daarnaast is hij de ontdekker van submodaliteiten, de bouwstenen van onze interne representaties.

In deze tweedaagse workshop leer je de meest effectieve interventies die Bandler heeft ontwikkeld: het swish patroon, de fast phobia cure, neutraliseren van traumatische herinneringen, het omdraaien van negatief gevoel (Neuro-Hypnotic Reppaterning), het veranderen van gedachten en ankeren. Daarnaast leer je ook het meta patroon van alle NLP (én hypnotherapeutische) interventies.
 

"Mijn vooroordelen over NLP bleken gelukkig ongegrond. Zeer inspirerende twee dagen."


De docent

Erik Willems is interantionaal gecertificeerd NLP trainer en gecertificeerd hypnotherapeut en heeft een eigen praktijk in Amsterdam. Naast zijn opleiding bij academie Hypnos heeft hij trainingen gevolgd in Amerika, Engeland en Duitsland. Hij is opgeleid door onder andere Stephen Brooks (Ericksoniaanse hypnotherapie), Jeffrey Zeig (Ericksoniaanse hypnotherapie), Igor Ledochowski (conversationele hypnose) Richard Bandler (NLP), John Overdurf (conversationele hypnose) en David Shephard (Time line therapy).

Naast zijn werk als therapeut en docent is hij theaterregisseur en schrijver en heeft hij voorstellingen gemaakt bij onder andere Toneelgroep Amsterdam, het Noord Nederlands Toneel, de Parade en Festival de Boulevard.
 

Praktische informatie 

  • Data: data volgen binnenkort
  • Duur: twee dagen
  • Bijscholingspunten NBVH: 6 per dag
  • Kosten: €294,- (dit is inclusief syllabus, koffie en thee)
  • Plaats: Academie Hypnos in Bussum
  • Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

Voor aanmelden en meer informatie over deze workshop, klik je hier.

 

Spinnenfobie weghalen op de radio

Ik ben een aantal keer te gast bij radiozender Slam FM voor een demonstratie van NLP en hypnose. De eerste keer heb ik een korte demonstratie gegeven en verteld waar het allemaal toepasbaar voor is. De tweede keer wilde ik laten zien hoe effectief NLP kan zijn door een spinnenfobie live op de radio weg te halen. Deze methode leer je ook tijdens de workshop.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op hypnotherapie gebied.

Vul uw e-mailadres in