Hypnotherapie en wetenschap

Op deze pagina vind je verwijzingen naar publicaties en wetenschappelijk onderzoek met hypnose en hypnotherapie.

  • Verzameling van onderzoeken naar de effectiviteit van hypnose bij onder ander stoppen met roken, afvallen, acute pijn, pijn bij operaties, hoofdpijn, angst en verslaving. Klik hier.
  • Interview met psychiater Joost Mertens van het Antonius Ziekenhuis in Sneek waarin hij pleit dat hypnose een plek in de regulieren geneeskunde verdient. Lees het hele artikel op de website van journalist Marte van Santen.
  • Op de website van Harvard Medical School staat dat angststoornissen behandeld kunnen worden met medicatie, maar dat mind/body methoden - zoals hypnose - ook kunnen helpen. Klik hier om het artikel te lezen.
  • Artikel van Dr. Joseph Barber van de Universiteit van Washington, waarin te lezen is dat 90 % van de deelnemers rookvrij na follow-up. Het hele artikel is te lezen via deze link.
  • Psychiater Joost Mertens van het Antonius Ziekenhuis in Sneek schreef voor Medisch Contact vorig jaar een artikel over de kracht van suggestie en hypnose. Hij is van mening dat artsen kennis zouden moeten hebben van de principes en de potentiële voordelen. Klik hier om het artikel te lezen.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op hypnotherapie gebied.

Vul uw e-mailadres in