Stoppen met roken met hypnose

Wanneer je wil stoppen met roken kan hypnotherapie je hierbij helpen. Omdat je bij hypnotherapie hypnose gebruikt om te stoppen met de rookverslaving en hypnose helpt je de verandering te maken in je onbewuste. Dat is de plaats waar je gewoontes zitten.
 

Wanneer je graag wilt stoppen met roken, is hypnose een zeer doeltreffend hulpmiddel om je te helpen om definitief te stoppen met de rookverslaving. Hypnose helpt bij het versterken van motivatie en je vertrouwen. Daarbij helpt het om ontwenningsverschijnselen sterk te verminderen. Roken is zowel een lichamelijke en geestelijke verslaving. Misschien weet je wel dat na uiterlijk een week je lichaam niet meer verslaafd is aan sigaretten en dat het daarna neerkomt op de geestelijke verslaving aan het roken. Dit is meestal het grootste probleem voor rokers die willen stoppen en hier gaat het ook meestal mis. Daarom is het belangrijkste bij het stoppen met roken het mentale gedeelte en de mentale afhankelijkheid. Hypnotherapie is bijzonder effectief bij het aanpakken van deze mentale afhankelijkheid.Hoi Erik,

Het gaat goed. Ik ben er eigenlijk verbaasd over hoe goed het gaat.
Ik luister nog bijna dagelijks de hypno-sessie af.
Soms heb ik aan het einde van de dag nog af en toe nog zin om te roken,
maar met de stop-oefening gaat dit vrij snel weg.
Heb nog geen borreltje gedronken, dus dat is nog wel een beetje spannend,
maar het vertrouwen groeit sterk.
Ik ben ook weer aan het sporten en dat helpt ook sterk.
Heel erg bedank!

De Hypno2 methode

Het stoppen met roken programma staat bekend als de Hypno2 methode. De Hypno2 methode is de afgelopen 10 jaar ontwikkeld door twee collega-therapeuten en heeft inmiddels duizenden mensen geholpen om te stoppen met hun rookverslaving. De methode bestaat uit een combinatie van effectieve behandelmethodes uit de reguliere geestelijke gezondheidszorg aangevuld met verandertechnieken waaronder hypnose. Het programma ondersteund je om uit je rookverslaving te stappen en dat is iets heel anders als stoppen met roken.
 
In de eerste sessie zullen we kijken naar je werkelijke motivatie om te stoppen en ook naar wat je tot nu toe heeft tegengehouden. We kijken naar een aantal grote rookillusies, zoals 'roken is gezellig' en 'roken maakt me ontspannen' en gaan die ontmaskeren. In de eerste sessie leer je ook een aantal verander-oefeningen die je tussen de eerste en tweede sessie thuis doet, om de eerste veranderingen te maken in de verslaving. Je kan de eerste sessie zien als een goede voorbereiding op de tweede sessie, waarin we het bewuste voorbereiden op het daadewerkelijk stoppen. De tweede sessie werken we met hypnose.
 
De tweede sessie bestaat uit een hypnotherapie-behandeling waarbij we vooral zullen werken met je onbewuste om daar de veranderingen te bewerkstelligen. Je kan hypnose zien als een brug tussen je bewuste en onbewuste. Na de tweede sessie ontvang je een zelfhypnose sessie op mp3 die je de weken daarna dagelijks gaat gebruiken. Beide sessies duren ongeveer twee uur. Momenteel bedraagt het slagingspercentage 7 op 10 (minimaal een half jaar rookvrij).
 

Misverstanden over hypnose

Ondanks dat hypnose zeer effectief is bij het stoppen met roken vinden sommige mensen hypnose nog steeds vreemd. Vaak bestaat de indruk dat iemand in hypnose de controle over zichzelf kwijtraakt. Dat beeld is te wijten aan hypnose zoals dat op TV en in theatershow wordt gebruikt. De waarheid is dat je in hypnose juist veel meer controle over je gedachten en gevoel hebt en dat het een serieuze methode in de psychotherapie is. Van verlies van de eigen wil is geen sprake en je behoudt de hele tijd volledig de controle. Uitgevoerd door een deskundige therapeut is hypnose niet alleen een zeer effectieve, maar ook een zeer  veilige manier om voorgoed te stoppen met roken. Als je hier klikt kan je de meestgestelde vragen over hypnose lezen.

"Het gaat goed met mij en ik rook nog steeds niet.
Sinds de nacht van 30 op 31 december,
toen ik m'n shag door de plee spoelde,

heb ik niet meer gerookt.
Je hebt geen idee wat dat betekent."

Frank v D.

Kosten en werkwijze

De hypno2 methode bestaat uit 2 sessies, waarbij de eerste sessie ongeveer 2 uur duurt en en de tweede sessie tussen de anderhalf en twee uur. Beide sessies worden van tevoren ingepland en de tweede sessie volgt een week na de eerste sessie. Tussen de twee sessies door krijg je huiswerk. Na de tweede sessie ontvang je een mp3 met een zelfhypnose opname die je de weken daarna beluistert. Vervolgens is er na drie weken telefonisch contact om te kijken hoe het gaat. Soms is er nog een derde sessie nodig.

Per sessie zijn de kosten 150,-. De prijs van de Hypno2 methode wijkt af van andere behandelingen. Je ontvangt een factuur per mail na het consult. Hypnotherapie wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed uit de aanvullende verzekering. Hoeveel per sessie wordt vergoed verschilt per verzekeraar, raadpleeg daarvoor je verzekeringspolis. Dit heeft geen invloed op je eigen risico.


Klik hier om contact op te nemen via het contactformulier of mail naar info@hypnoworks.nlDownload hier vrijblijvend het intakeformulier voor stoppen met roken met behulp van hypnose .

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op hypnotherapie gebied.

Vul uw e-mailadres in