Ervaringen hypnotherapie & coaching

Op deze pagina vind je ervaringen van clienten. 

S.R - Angst voor operatie

Vanmorgen de operatie gehad. Dat ging heel goed. Ik voel me er wel wat vreemd bij, maar ik had geen angst! Ik kon je sessie dromen en vanmorgen kalmeerde ik me daarmee terwijl ik onderweg was en later in het ziekenhuis. Wat ben ik blij dat ik dit deze week nog met je kon bespreken en dat het zo goed gewerkt heeft. Bedankt!

Maartje (26) - Sociale angst
 
Hoi Erik,
We hadden afgesproken dat ik na een aantal weken zou laten weten hoe het met me gaat en of ik nog behoefte heb aan een afspraak.Nou, het gaat echt heel goed met me! Ik heb geen paniekaanvallen/-gevoelens meer gehad in de bioscoop, concertzaal (zelfs niet in een uitverkocht Paradiso) of trein. Ook ondervind ik nauwelijks nog stress van het vasthouden van glazen in het openbaar. Zo stond ik laatst weer op de bowlingbaan en hield ik zonder er te veel over na te denken een biertje vast. 
 
Ik kan niet zeggen dat ik helemaal angstvrij ben, maar ik word er in mijn dagelijks leven in ieder geval niet meer door belemmerd. Ik wil je dan ook onwijs bedanken. Ik heb de sessies als intens maar vooral prettig ervaren. Door de hypnotherapie verspil ik niet langer mijn energie aan angsten, en kan ik weer genieten. Nogmaals bedankt!

FK (Claustrofobie / Vliegangst)

Hoi Erik, Ik zou je nog even laten weten hoe de vlucht naar en van Barcelona is gegaan.

De vlucht ging zowel heen als terug geweldig! Nooit gedacht dat het zo "eenvoudig" zou kunnen zijn en heb geen kalmeringstabletten genomen, ook geen halve wat ik van plan was te gaan doen. De hypnotherapie heeft echt goed geholpen en heeft me verbaasd, het was top! Bedankt!

 

RW (62) Angst voor vliegen

Hoera ik heb weer gevlogen en de angst was er niet meer, ik kon zelfs gewoon naar de vleugel kijken die een beetje op en neer ging. Fantastisch.
 

DAVE V. S. (28) Paniekaanvallen

Ik had niet direct gedacht dat de coaching zo goed zou werken, mede omdat ik al meerde therapieën geprobeerd had. Nu het traject afgerond is heb ik al veel minder last van paniekaanvallen. Op veel momenten in het dagelijks leven waar ik normaal al gespannen en angstig was voel ik me nu erg rustig, hoe het “normaal” zou moeten zijn.
 

Antoinette - Eetbuien

Na ruim 10 jaar van verschillende therapieën, had ik nog steeds last van eetbuien. Hoewel het verder best goed met me ging, bleef ik hier maar in terug vallen. Tijd om iets nieuws te proberen dus! In de sessies met Erik voelde ik me erg op mijn gemak. Hoewel ik vaak gespannen binnenkwam, ging ik altijd weer ontspannen naar huis. Eetbuien heb ik praktisch niet meer, ik kan nu zelfs koekjes in huis halen, er twee eten en dan de rest laten staan. Naast het eten, voel ik me ook veel minder gespannen. Ik vond de hypnose een heel mooie ervaring en ben erg blij dat ik deze stap genomen heb.

 

Mayra Louise (journaliste weekblad Grazia) - Afvallen

"Alle veranderingen kan ik amper bevatten. Zonder angst ga ik op de weegschaal staan. En zelfs als ik niet ben afgevallen, blijf ik rustig. Ik heb mezelf geen mager regime opgelegd, maar eet normaal. En ik ontzeg mezelf niets. Als ik chips wil eten, eet ik chips. Gek genoeg voel ik amper de behoefte om te snaaien. Voorheen kon ik alleen maar een crappy foods denken als ik op dieet was. En nu kan ik zelfs een stuk cheesecake weerstaan. Simpelweg omdat ik er geen zin in heb. Motiverend is ook dat mijn kleding losser gaat zitten, mijn buik platter wordt en ik me lichter voel. Sinds de laatste sessie ben ik 6,5 kilo afgevallen en ik zit beter in mijn vel. Ik krijg een laatste opdracht mee, die ik moet blijven doen tot ik mijn streefgewicht, 16.5 kilo eraf, heb bereikt en loop lachend de deur uit. Inmiddels ben ik drie weken verder en 8,5 kilo afgevallen. Sinds ik ben begonnen met hypnotherapie heb ik geen snaaimoment meer gehad. Ik word bedolven onder de complimentjes. Mijn streefgewicht is nog niet bereikt, maar ik weet zeker dat ik deze zomer in bikini op het strand zit. In een dunnere, maar vooral gelukkigere versie van mezelf."

Het volledige artikel is te lezen in de Grazia van week 19.
 

MARGO VAN AKEN

Erik heeft mij fantastische geholpen om een hardnekkig massa, dan wel overtuigingen zichtbaar te maken en de mij bron ervan te laten ervaren. Daardoor kan ik er anders naar kijken en is mijn nare negatieve gevoel verdwenen. In de weken na de sessie kon ik heel gemakkelijk het positieve gevoel weer oproepen en het negatieve gevoel laten verdwijnen of neutraal maken. En uiteindelijk is het negatieve gevoel, de emotie geheel verdwenen.

Dank Erik!

MAAIKE K. (25) Straatvrees.

"Ik heb vanaf mijn 16e straatvrees gehad en durfde op het laatst bijna niets meer. Twee weken geleden, een dag na de eerste keer bij Erik, ging ik voor het eerst in vier jaar met mijn vriend naar de bioscoop. In de auto vond ik wel even spannend maar ik heb meteen de technieken toegepast en merkte meteen hoe ze werken. Daarna ging het heel erg goed. Het was behoorlijk druk en we zaten niet eens aan de zijkant van de rij. Ik vind het ongelofelijk hoe het zo goed werkt". 

"Gisteren na de tweede keer ben ik zelfs weer met de bus gegaan, dat heb ik jaren niet gedurfd! Dankjewel."
 

DM - Eetstoornis
 
Mijn leven bestond uit obsessief eetgedrag, veroorzaakt uit erge onvrede met mijzelf en mijn leven. Wekelijks kwam er weer een stemmetje in mijn hoofd en dan moest ik eten gaan kopen, vervolgens at ik alles op en spuugde daarna alles uit. Het spugen deed ik puur uit angst om dikker te worden, want dat wilde ik absoluut niet. Toch werd ik dikker, kwam in paar maanden 8 kilo aan en wat ik ook deed, geen kilo ging eraf. Ook al spuugde ik alles uit. Mijn lichaam was aan het protesteren, en er moest iets gedaan worden. Ik ben hulp gaan zoeken bij Erik. En nu 2 maanden later ziet de wereld er weer heel anders uit. Er zijn wel vele emotionele knopen doorgehakt, die ook doorgehakt moesten worden, maar het obsessieve eetgedrag is volledig verdwenen sinds 3 weken. Dit allemaal dankzij Erik en mijzelf uiteraard. Ongelooflijk! Erik bedankt en hopelijk tot nooit, dan weet jij wel wat ik bedoel.
 

Tom (13) angst voor spreken in openbaar

Hello Erik -  I have been meaning to email for some time. Tom is doing well. He has had a couple of in class presentations as well as a performance in drama class since his sessions with you this past summer. They have gone well and his drama teacher said that his performance in drama has improved. I didn't even know about the most recent class presentation he had because he didn't tell me about it until after it was over. This was a shock (in a good way) for me because before I would hear about a presentation beforehand because he would be nervous and anxious days before. Tom says he is using the techniques and exercises you taught him. He has also told me that He feels different when heading into a presentation and he is very happy with the results of his sessions with you (as am I). I want to thank you for working with Tom it has made a big improvement and really helped him. 
 

S. P - Paniekaanvallen

"Zeven jaar geleden heb ik een aantal keuzes gemaakt die niet goed voor me waren. Ik bleef achter met een hoop angsten en kreeg op een gegeven moment last van paniekaanvallen. Dat werd steeds erger en ik ging op een gegeven moment naar een psychiater. Hij adviseerde me om rust te nemen. Het hielp niets en het probleem losten ze niet op en daarbij heb ik een eigen bedrijf dus rust nemen kan niet."

"Bij alles wat ik deed zat een rem in mijn lijf, geen energie, constant knokken tegen mezelf om te overleven. De hele dag in mijn werk, bij het ontmoeten van vrouwen en bij grote veranderingen. De hele tijd angst, ik was mezelf compleet kwijt."

"Op een avond hoorde ik Erik op de radio, ik heb via Slam FM zijn nummer opgevraagd en een afspraak gemaakt en binnen 2/3 weken een compleet ander mens. Angsten weg, rem weg, energie terug, blij gevoel, zin in het leven. Ik kon het echt niet geloven maar was een compleet ander mens en heb mezlef weer terug gevonden. Ik kan het iedereen aanraden die last heeft van angst. Ik geloofde het in het begin ook niet echt maar omdat de eerste sessie gratis is ben ik toch maar gegaan en ik ben heel blij dat ik dat gedaan heb."
 

MS (uit Amsterdam) - Afvallen

Hoi Erik,
 
Het gaat heel erg goed qua eten en afvallen! Ik ben behoorlijk slanker geworden, en dat begint mijn omgeving nu ook te zien. Het gezond en met mate eten is geen strijd, ik houd het makkelijk vol. Snoepen doe ik helemaal niet meer, en ook geen vette dingen als chips, worst of kaasjes. Het is makkelijker voor mij om dit helemaal uit mijn eetpatroon te weren, dan een klein beetje. Ook ben ik erg bezig met sporten. Ik snap zelf niet helemaal waarom ik het eerder zo moeilijk vond, want het gaat nu veel meer vanzelf, zonder frustratie, maarja, ik ben er blij mee!


TAMAR T. Spinnenfobie

"Ik heb net op een schip gezeten met (binnen een straal van een meter) vier spinnen om mij heen. Ze kwamen dichterbij, één hing boven mijn hoofd en ik heb rustig mijn wijntje doorgedronken! Ik wou er nog één vangen voor op de foto maar we hadden geen glas, helaas. Echt bizar! Mijn vrienden zaten met open mond te kijken!!"

"Echt ongelofelijk!"

MN Vliegangst / claustrofobie

Ik ben inmiddels terug van vakantie en zou je nog even laten weten hoe de vliegreis is gegaan. Het is heel goed gegaan. Op de heenreis was ik op Schiphol nog wel erg zenuwachtig maar eenmaal in het vliegtuig ging het heel goed. Tijdens de terugvlucht heb ik alleen in het begin (mijn moeilijkste moment) even last gehad van wat angst, maar dat gevoel was snel weg. Verder ging de terugvlucht ook prima.

Nogmaals dank voor je hulp.


JAN GROOT (uit: Amsterdam) Stoppen met roken

"Mijn verwachtingen zijn overtroffen. Ik was al ontelbaar keren gestopt met roken en toch weer begonnen na korte of langere tijd. Steeds nadat ik lichamelijk al afgekickt was. Ik ben meerdere keren gestopt met behulp van auriculotherapie, twee keer met behulp van acupunctuur, geprobeerd met nicotinekauwgom en nicotinepleisters en hebt EFT gebruikt, almede Quantum Allergy (een vorm van NAET). En heb al ontelbaar veel keren boos mijn sigaretten en asbakken weggegooid. Ook heb ik talloze boeken gekocht en gelezen om mij van mijn rookverslaving te helpen. Totdat ik me na jarenlang realiseerde dat de crux van mijn rookverslaving in mijn onderbewuste lag. Ik wist al dat mijn terugvallen in mijn rookverslaving kwam door mijn geestelijke verslaving eraan. En dat ik dus een methode moest vinden die mijn onderbewuste behandelt."

"De kracht van een persoonlijke behandeling bij Erik ligt erin dat hij veel inzicht heeft, bescheiden is en kan putten uit veel ervaring. Het is een prettig mens en prikt overal dwars doorheen."

"Door middel van de behandeling is roken als teken van vrijheid vervangen door vrij ademen en energie hebben voor wat werkelijk belangrijk is in mijn leven en de dingen die ik wil bereiken."

"Dank je wel Erik!"


EDITH VD B. (53) Depressie

"Mijn depressieve gevoelens zijn na ruim acht jaar weg! De technieken zijn heel erg praktisch en werken heel erg goed. Ik heb zo veel geprobeerd en had werkelijk de moed al opgegeven. Jouw vraag: 'Wat moet je opgeven op de moed te behouden?' En de daaropvolgende kortsluiting in mijn hoofd waren een bijzondere ervaring. Het is een soort mantra geworden voor me, haha. Dankjewel."
 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op hypnotherapie gebied.

Vul uw e-mailadres in