Behandeling van een fobie

Een fobie is een psychische aandoening waarbij iemand, om doorgaans onduidelijke redenen, een ziekelijke angst ontwikkelt voor specifieke zaken of situaties. De angst staat niet in verhouding tot de reële bedreiging die van de situatie of het object uitgaat. De 'lijder' is zich hier goed van bewust, maar kan de fobische reactie toch niet onderdrukken.


Angst ?

Mensen kunnen voor de meest uiteenlopende zaken een fobie ontwikkelen. De fobie voor spinnen of hoogtes kennen de meeste mensen wel. Er zijn echter ook mensen met een fobie voor het nummer 666 (hexakosioihexekontahexafobie), voor lange woorden (sesquipedalofobie) en zelfs voor groenten (langanofobie). Mensen voor werkelijk alles een fobie ontwikkelen. Ook al is deze vorm van angst voor de meeste van ons onvoorstelbaar, het kan iemands leven zeer hevig verstoren.

 

Wat kan je verwachten van de behandeling?

Deze behandeling richt zich op de zogenaamde enkelvoudige fobie. Tijdens de behandeling wordt je NIET geconfronteerd met dat waar je bang voor bent. Ik heb al vele tientallen mensen geholpen met zeer uiteenlopende fobieën en gebruik hier verschillende methoden voor, maar allemaal zijn ze zeer praktisch, veilig en effectief. Meestal ben je binnen een of twee sessies van je fobie af, na de eerste afspraak hebben we een aantal weken later telefonisch contact om te bespreken hoe het gaat. Mocht de fobie nog niet helemaal weg zijn dan maken we nog een afspraak en anders niet.

 

Fobiebehandeling op de radio

In 2010 was ik op een avond te gast bij radiozender Slam FM. Ik heb daar live op de radio iemand van een spinnenfobie afgeholpen binnen een uur. Hieronder zie je een compilatie van de avond. Het muziekje en de montage zijn wat populair en snel, maar laat dat je aandacht niet afhouden van de inhoud.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op hypnotherapie gebied.

Vul uw e-mailadres in