Afvallen en hypnotherapie

Afvallen met hypnose wordt steeds populairder. En dat is niet voor niets, want hypnose is veilig en effectief wanneer je wil afvallen.  Bij hypnotherapie wordt hypnose als therapeutisch middel ingezet bij het afvallen. Hypnose is zo doeltreffend wanneer je wil afvallen omdat het je helpt de verandering in je onbewuste te maken; de plaats waar je gewoontes, je overtuigingen en je emoties zitten.

 

Hypnose en afvallen

Hoe kan hypnotherapie en hypnose nou helpen met afvallen? Eerst is het belangrijk om te begrijpen dat overgewicht geen rationeel probleem is. Iedereen weet dat gezond eten en voldoende beweging noodzakelijk zijn om een gezond gewicht te krijgen en te houden. Ondanks dat iedereen dit weet, kampt 50% van de Nederlandse bevolking met overgewicht! Er is heel veel aandacht in de media over dit probleem en de gevolgen en risico's van overgewicht. Logischerwijs zouden mensen dus de keuzes maken die goed voor ze zijn en toch doen ze dat niet. Er is blijkbaar een groot verschil tussen weten wat je eigenlijk moet doen en dit ook daadwerkelijk doen.

 

Eten en emoties

Dat komt omdat voor veel mensen eten samenhangt met emoties. En als onze logica en onze emoties een conflict hebben, wint de emotie het bijna altijd. Emoties zijn namelijk de brandstof van ons gedrag. Als iemand zich slecht voelt heeft dit invloed op het gedrag, hoe iemand de dingen waarneemt en iemands zelfbeeld. Hypnotherapie helpt je om grip te krijgen op je emoties en de oorzaak ervan aan te pakken. Daarnaast helpt hypnotherapie om weer een positief zelfbeeld te krijgen. Hierdoor wordt eten losgekoppeld van emotie. Wanneer je je emoties verandert, verander je je gedrag. Hierdoor kun je je eetpatroon voorgoed doorbreken en kun je op een gezonde manier om gaan met eten. Het allerbelangrijkste is dat het voor mensen mogelijk wordt dat ze zich goed voelen in hun eigen lichaam.
 

Misverstanden over hypnose

Ondanks dat hypnose zeer effectief is bij het helpen met afvallen, denken sommige mensen nog steeds dat hypnose vreemd is. Die mensen denken dat iemand in hypnose de controle over zichzelf kwijtraakt. Dat beeld is te wijten aan hypnose zoals dat op TV en in theatershow wordt gebruikt. De waarheid is dat je in hypnose juist veel meer controle over je gedachten en gevoel hebt en dat het een serieuze methode in de psychotherapie is. Van verlies van de eigen wil is geen sprake en je behoudt de hele tijd volledig de controle. Uitgevoerd door een deskundige therapeut is hypnose niet alleen een zeer effectieve, maar ook een zeer  veilige manier als je wilt afvallen.

 

Wil je de ervaring lezen van journaliste Mayra Louise van weekblad Grazia die wilde afvallen m.b.v hypnotherapie bij Hypnoworks, klik dan hier.

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en vraag naar de mogelijkheden. Klik hier voor meer informatie over de voorwaarden en kosten.  

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op hypnotherapie gebied.

Vul uw e-mailadres in