Erik Willems

Mijn naam is Erik Willems, aangenaam.

Sinds 2009 heb ik een prakijk voor hypnotherapie in Amsterdam. In de loop van de jaren heb ik mijzelf meer en meer gespecialiseerd in het werken met verslavingen en angstklachten. Naast mijn praktijk voor hypnotherapie werk ik ook als groepscounselor bij ITMYS verslavingszorg in Hilversum en ben als docent verbonden aan academie Hypnos in Bussum. Als hypnotherapeut ben ik  aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH), hier kunnen zich alleen therapeuten aansluiten die tenminste een driejarige beroepsopleiding succesvol hebben afgerond.

 

Achtergrond

Mijn achtergrond ligt in het theater. Sinds ik ben afgestudeerd op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in 2004 heb ik jaren gewerkt als acteur, regisseur, schrijver en docent. Ik heb voorstellingen gespeeld/gemaakt o.a. bij Toneelgroep Amsterdam, het Noord Nederlands Toneel, de Parade, festival de Boulevard en stichting Nieuwe Helden. Vanuit mijn theaterachtergrond werk ik op het koninklijk conservaotrium in Den Haag als docent stage presentation en geef ik workshops en trainingen over storytelling en non-verbale communicatie in het bedrijfsleven. Ik vind de afwisseling tussen het therapeutisch en het creatieve werk een prachtige combinatie.

Voordat ik naar de Theaterschool ging, heb ik mijn propedeuse Theologie in Tilburg behaald. Ieder mens moet een gevoel van zingeving hebben in zijn of haar leven. Wanneer het leven zinloos wordt, wordt het waardeloos. Om een zinvol leven te leiden is het noodzakelijk dat je jezelf ontwikkelt. Dit ontwikkelen is geen einddoel, maar het proces van steeds groter wordende vrijheid.
 

Bij- en nascholing

Naast mijn opleiding tot integratief hypnotherapeut volg ik regelmatig bijscholingen, zodoende heb ik de afgelopen jaren opleidingen gevolgd, waaronder:

  • EMDR - Eye Movement and Desensitization and Reprocessing
  • NLP - Neuro Linguistisch Programmeren
  • Sociaal Panorama
  • PSBK - Psycho Sociale Basiskennis
  • ACT - Acceptance and Comitment Therapy

Ik gebruik in de praktijk de verschillende methoden door en met elkaar, zo kunnen gedragstheraepautische oefeningen uit ACT heel goed samengaan met EMDR of hypnotherapie.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op hypnotherapie gebied.

Vul uw e-mailadres in