Artikelen

Zelfhypnose

Verstuurd op 19 juli 2011

Mocht u onverhoopt de nieuwsbrief niet in de juiste opmaak ontvangen of kunnen lezen, klik hier voor de online versie.
Regelmatig krijg ik vragen over zelfhypnose. Die gaan meestal over hoe het werkt en wat je er mee kan. In deze nieuwsbrief krijg je antwoord op deze twee vragen. Het antwoord op de vraag hoe het werkt lees je aan het einde van deze nieuwsbrief en wat je er zoal mee kan, lees je uit een praktijkvoorbeeld. 

Zelfhypnose is een belangrijk onderdeel van de Hypnose Intensive workshop. Vorig jaar schreef Noël zich in voor deze tweedaagse workshop en hij heeft de technieken voor zelfhypnose dagelijks toegepast in zijn leven. Later vertelde hij mij over zijn ervaringen hiermee en ik vond het een fantastisch verhaal. Ik heb hem gevraagd of hij dit op papier wilde zetten. Met zijn toestemming plaats ik zijn brief integraal, er dus niets aan veranderd.


Ik ben Noel 37 jaar oud en al mijn hele leven lang ben ik druk, druk in mijn doen en laten, mijn ouders vertelde mij laatst dat ik vroeger een lastig en onhandelbaar kind was, en druk in mijn hoofd, ik luisterde naar diverse gesprekken tegelijk, en doe 6 dingen tegelijk. In 2003 ben ik een trotse pappa geworden van mijn zoon Yaniek.

Vanaf de tijd dat ik kan praten met mijn zoon nu een jaar of vijf terug, merkte ik dat er ergens iets niet klopt in onze communicatie met elkaar. Het scheen dat wij elkaar niet helemaal begrijpen, en soms zelfs helemaal niet. Dit openbaarde zich tijdens de dagelijkse maaltijden, het naar bed gaan en het op staan en aan en uitkleden doordat mijn zoon autistisch is, heb ik eigenlijk de afgelopen jaren het probleem op hem toegeschreven. Vergetend naar mijzelf te kijken. Totdat ik in gesprek kwam met zijn Capoeira leraar Simon, een grote aardige knuffelbeer. De manier hoe hij met mijn zoon omging was nieuw voor mij, na wat gesprekken met Simon, zei hij ik ga 22 en 23 april op cursus om te leren hypnotiseren ga met me mee, en nadat ik een cursus Psychologie had gedaan, was ik al enigszins opgewarmd voor bewust en onbewust.

Zaterdag ochtend 22 april we starten met de training Hypnose Intensive, en al na de eerste keren in trance werd ik al rustiger in mijn hoofd, op de tweede dag heb ben we naast het verder verdiepen van het leren hypnotiseren ook het gedeelte van zelf hypnose gedaan, en hier is mijn verandering begonnen. ik kan nu geconcentreerd luisteren naar een persoon, en heb rust in mijn lijf, voor het eerst van mijn leven heb ik stil gezeten en een boek gelezen, dit had ik in de afgelopen 37 jaar nog niet gedaan, zelfs voor mijn eindexamen waar ik 6 boeken moest lezen voor Nederlands ben ik er van af gekomen door het uittreksel te lezen en als eindcijfer een zes te krijgen voldoende dus dat was toen genoeg.

Ik heb sinds vijftien jaar weer eens een hele dag gewinkeld samen met mijn vrouw, nooit vond ik dat leuk ik had er geen rust voor niet in mijn lijf en niet in mijn ziel, en nu wel, ik vond het reuze gezellig Dimphy bedankt, en heb het sinds tijden niet zo leuk gehad. En het aller belangrijkste, ik heb geen discussies meer met mijn zoon, op een of andere onverklaarbare manier luistert hij ineens naar mijn verzoeken tot het leeg eten van zijn bord, het poetsen van zijn tanden of het aan of uitkleden.

Voor mij werkt de zelf hypnose geweldig en is mijn leven zichtbaar veranderd en dan alleen maar goede veranderingen. Vanaf het moment dat ik aan zelf hypnose doe ben ik niet meer druk in mijn hoofd mijn zoon is blij, mijn vrouw is blij, mijn collega's zijn blij
en ook niet onbelangrijk ik ben blij. Erik bedankt.


Noel


Komend weekend ga ik de laatste hand leggen aan de uitgave 'Beste Ik Techniek'. Dit is een zelfhypnose-techniek om eigenwaarde of andere goede gevoelens te versterken. Mocht je deze willen ontvangen mail dan naar info@hypnoworks.nl, dan ontvang je deze in de loop van volgende week.


Tot zover het hypnose nieuws van deze keer.

Alle goeds,
Erik WillemsPS
Door een foutje in de planning is de Hypnose Intensive workshop van 10, 11 september verplaatst naar het weekend van 8, 9 oktober. Er zijn nog enkele plaatsten beschikbaar. Voor meer informatie klik je hier.


PPS
Wanneer je jezelf inschrijft voor een van onze najaarsworkshops, ontvang je 'De Geschiedenis van Hypnose'. Hierin lees je hoe figuren als Franz Mesmer en James Braid hun stempel drukten op hypnose en op welke manier Milton Erickson hypnotherapie volledig veranderde. Klik hier voor ons volledige aanbod.


Overzicht alle nieuwsbrieven

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op hypnotherapie gebied.

Vul uw e-mailadres in