Vergoeding hypnotherapie 2020

Hypnotherapie wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering onder de noemer alternatieve geneeswijzen of alternatieve zorg. Omdat het vergoed wordt uit de aanvullende verzekering heeft het dus geen invloed op je eigen risico.

Voorwaarden

Om vergoed te worden is het noodzakelijk dat de hypnotherapeut is aangesloten bij een beroepsorganisatie die door de zorgverzekeraar van de cliënt wordt erkend. Voor hypnotherapie is er één bekende beroepsvereniging, namelijk de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH). Hypnotherapeuten die bij deze vereniging zijn aangesloten, hebben een beroepsopleiding gevolgd op HBO-niveau of hoger. Daarnaast volgen NBVH-leden de kwaliteitsvoorwaarden en regels die door de beroepsverenigingen worden vastgesteld, zoals het ieder jaar volgen van bij- en nascholing en intervisiebijeenkomsten.

Hypnoworks

Vanzelfsprekend ben ik als therapeut aangesloten bij de NBVH. Daarnaast ben ik ook aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ en ingeschreven bij de SCAG, dat is de geschillencomissie. Mijn lidnummer bij de NBVH is 12016 en de AGB-code is 90-55510. Voor een overzicht van welke verzekeraar hypnotherapie vergoed is te vinden op de website Zorgwijzer.nl.

 

Nieuwsarchief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op hypnotherapie gebied.

Vul uw e-mailadres in