Hypnose in Julianaziekenhuis

DEN HAAG - Het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag is het eerste ziekenhuis in Nederland dat op grote schaal hypnose gaat toepassen bij patiënten. Dat schrijf het AD.

Ruim dertig artsen van alle afdelingen volgen een cursus in de techniek. De hypnose moet kinderen in een trance brengen waardoor angst, stress en pijn verdwijnen. Hypnose wordt alleen toegepast als het kind en de ouders dat goed vinden. Bij kinderen werkt het, volgens kinderarts bij het ziekenhuis Madelon Ruige, vaak goed omdat zij er open voor staan.
 
Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam past hypnose incidenteel toe. Daarover werden vorig jaar Kamervragen gesteld. Minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) zei toen dat altijd wordt uitgegaan van het 'wetenschappelijk aanvaardbare'. Het Juliana Ziekenhuis past hypnose als eerste structureel toe.
 
In 2007 concludeerde kinderarts Arine Vlieger van het Antonius Ziekenhuis dat hypnose goed werkt tegen onverklaarbare buikpijn bij kinderen. De pijn zou in 85% van de gevallen na een jaar verdwijnen. Bij de kinderen die geen hypnose, maar medicijnen kregen zou dat percentage maar 25 zijn geweest.

Bron: ADNieuwsarchief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op hypnotherapie gebied.

Vul uw e-mailadres in