Afvallen en hypnose in Grazia

Afvallen met behulp van hypnose wordt steeds populairder. Toch bestaan er ook nog veel misverstanden over hypnose, zo bleek wel toen ik eind 2011 werd gebeld door journaliste Mayra Louise van tijdschrift Grazia. Ze had een artikel gelezen over een Engelse hypnotherapeut die succesvol iemand met hypnose had laten afvallen en wilde dit zelf ook wel eens proberen om er vervolgens een artikel over te schrijven. Of ik er voor kon zorgen dat ze alleen nog maar wortels zou lusten na de hypnose sessie?

 

Wat is hypnotherapie?

Ze had eigenlijk geen idee wat hypnose en hypnotherapie inhield en vroeg een beetje lacherig of het misschien mogelijk was dat ze door hypnose alleen nog maar wortels zou eten en zo zou kunnen afvallen. Ik snap dat dit lekker scoort in een damesblad, maar ik had hier weinig zin in, veel mensen hebben toch al zo'n verwrongen beeld van wat hypnose is (door flapdrollen als Rasti Rostelli en Peter Powers) en daar voelde ik weinig voor.

Ik vertelde haar dat hypnotherapie een serieuze behandelmethode is bij psychische en psychosomatische klachten en dat het niet alleen een effectieve methode is wanneer je wil afvallen, maar ook een veilige. "Maar, dit vraagt wel om een een serieuze aanpak", zei ik. Het was even stil aan de andere kant van de lijn, waarna ze zei dat ze dit eerst met haar redacteur moest overleggen. Ik was eigenlijk in de veronderstelling dat ik niets meer zou horen, maar een paar dagen later belde ze: "Ik doe het".

 

Drieëntwintig kilo puur ongeluk

Tijdens onze eerste sessie vertelde ze over haar verknipte relatie met eten en hoe eten voor haar altijd al vastgekoppeld was geweest met emotie. Hoe ze vanaf haar tienerjaren al eetbuien had waardoor ze steeds meer aankwam. Hier voelde ze zich vervolgens weer slecht door met als gevolg: nog meer eten. Verdriet, stress, onrust at ze weg met M&M's of chips. Tijdens haar laatste relatie kwam ze in 6,5 jaar maar liefst 23 kilo aan! "Drieëntwintig kilo puur ongeluk zeul ik dagelijks met me mee", zegt ze. "En nu zit ik hier bij jou op de praatstoel"

We zijn aan de slag gegaan met het aanpakken van problemen uit haar jeugd en hebben daarnaast gewerkt aan het loskoppelen van de emotie met eten. Ze kreeg iedere week huiswerkopdrachten waarmee ze de controle terugkreeg over haar eetpatroon. Hier beneden een gedeelte van het artikel.

 

Artikel afvallen onder hypnose

"Alle veranderingen kan ik amper bevatten. Zonder angst ga ik op de weegschaal staan. Ik heb mezelf geen mager regime opgelegd, maar eet normaal. En ik ontzeg mezelf niets. Als ik chips wil eten, eet ik chips. Gek genoeg voel ik amper de behoefte om te snaaien. Voorheen kon ik alleen maar een crappy foods denken als ik op dieet was. En nu kan ik zelfs een stuk cheesecake weerstaan. Simpelweg omdat ik er geen zin in heb".

"Motiverend is ook dat mijn kleding losser gaat zitten, mijn buik platter wordt en ik me lichter voel. Sinds de laatste sessie ben ik 6,5 kilo afgevallen en ik zit beter in mijn vel. Ik krijg een laatste opdracht mee, die ik moet blijven doen tot ik mijn streefgewicht, 16.5 kilo eraf, heb bereikt en loop lachend de deur uit. Inmiddels ben ik drie weken verder en 8,5 kilo afgevallen. Sinds ik ben begonnen met hypnotherapie heb ik geen snaaimoment meer gehad. Ik word bedolven onder de complimentjes. Mijn streefgewicht is nog niet bereikt, maar ik weet zeker dat ik deze zomer in bikini op het strand zit. In een dunnere, maar vooral gelukkigere versie van mezelf."

Het hele artikel is te lezen in de Grazia van week 19


Wil je meer informatie over hypnotherapie en afvallen klik hier, je kunt ook direct contact opnemen via 06 2834 6906

 

 

 

 

 

 

Nieuwsarchief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op hypnotherapie gebied.

Vul uw e-mailadres in