Informatie

Hypnoworks is een kennis en informatiepunt voor hypnotherapie, hypnose en het onbewuste. En dat is hard nodig want er bestaan nog steeds veel misverstanden over hypnose. Veel mensen kennen hypnose voornamelijk van TV programma's of van showhypnose, maar naast entertainment heeft hypnose vooral ook een praktisch nut.

 

Uit onderzoek blijkt dat hypnose verschillende psychische en lichamelijke functies kan beïnvloeden, waardoor het zeer bruikbaar en interessant middel wordt voor allerlei therapeutische toepassingen. Hypnotherapie is het gebruik van hypnose in een therapeutische context. De hypnotherapeut gebruikt hypnose als middel om tot verandering van gevoel, gedrag of gedachten te komen. Hierbij kun je denken aan het verwerken van trauma's en angsten, maar ook bij slapeloosheid, verslavingen, eetstoornissen, fobieën en allergieën.

 

Een ander sterk effect van hypnose is het verminderen van pijngevoeligheid. Er is aangetoond dat proefpersonen onder hypnose medische behandelingen kunnen ondergaan die zonder verdoving verschrikkelijke pijnen zouden veroorzaken. Zo blijkt uit onderzoek dat bepaalde personen die aan chronische pijnen lijden meer baat hebben bij hypnose dan van aspirine, valium of zelfs morfine.

 

Vragen?

Heb je vragen over hypnose, NLP of het onbewuste of wil je iets weten over trainingen neem dan contatct met ons op. We staan je graag te woord.

 

Hypnoworks is aangesloten bij de NBVH (Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten), NVNLP (Nederlandse Vereniging voor NLP), GCoach en NLP Kring.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op hypnotherapie gebied.

Vul uw e-mailadres in